Про це йдеться у повідомленні на офіційному порталі МВФ.

Глава місії МВФ в Україні Іванна Владков-Холлар заявила, що домовленості було досягнуто, зокрема, під час дистанційних переговорів представників фонду та української влади, що відбулися 21 травня.

За її словами, вказані кошти будуть направлені на збереження платіжного балансу та підтримку бюджету. У фонді очікують, що Україна відновить проведення важливих структурних реформ, коли криза та пандемія минуть.

Тепер попередні домовленості на рівні представників уряду та фонду має затвердити керівництво МВФ. У найближчі тижні програму співпраці розгляне його Виконавча рада.

Нагадаємо, 2015 року фонд схвалив для України чотирирічну програму розширеного фінансування загальним обсягом 17,5 млрд доларів. Через розбіжності між МВФ та Києвом у баченні перебігу реформ з цих коштів було освоєно далеко не всю суму. Наприкінці 2018 року було досягнуто згоди про новий етап співробітництва з фондом. Програма допомоги stand-by на 14 місяців передбачала загальну суму фінансування у 3,9 млрд доларів. Однак отримано було лише перший транш у розмірі 1,4 млрд. Натомість нова політична команда почала переговори щодо чергової програми.