В ньому, зокрема, йдеться, що 19 травня винищувачі ВПС Румунії, Болгарії і Туреччини було піднято за тривогою через наближення до повітряного простору НАТО чотирьох російських літаків.

Першими на провокаційне наближення до повітряного простору Румунії двох російських бомбардувальників Ту-22 їх, та двох винищувачів Су-27, які їх супроводжували, відреагували пілоти цієї країни. На винищувачах МіГ-21 вони супроводжували російську кавалькаду до зони над Чорним морем, за яку відповідає вже Болгарія. Болгарські військові льотчики на винищувачах МіГ-29 прийняли естафету й потім передали її двом турецьким винищувачам F-16.

На думку військових фахівців, це був черговий провокаційний політ російських бомбардувальників до повітряного простору Альянсу. Країна-агресор, вочевидь, знову вирішила не тільки перевірити боєздатність ВПС Румунії, Болгарії і Туреччини та попсувати нерви їхнім пілотам і наземним службам. У повідомленні прес-служби Альянсу зазначається: «НАТО сповнено рішучості захищати свій повітряний простір і дало чіткий сигнал про свою здатність реагування».

Фото mil.in.ua.