На знімку: Руслан Требушкін (перший ліворуч) проводить зустріч із мешканцями села Сергіївки.

«За два пленарні дні у Верховній Раді України було розглянуто 23 важливі законопроекти, — зазначив Руслан Требушкін. — У Комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, до складу якого я входжу, крім планової роботи, детально обговорено оборонні державні закупівлі на найближчі два роки».

Під час роботи на окрузі Руслан Требушкін продовжив проведення зустрічей, спрямованих на вирішення питань заборгованості у зарплаті на шахті «Краснолиманській», до того ж не в мізерному, як досі, а в повноцінному обсязі.

«З одного боку, просування нібито є, і працівникам «Краснолиманської» почали виплачувати заробітну плату. Але ті копійки, що приходять людям на банківські картки, — це плювок у душу кожного робітника!».

У центрі уваги Руслана Требушкіна також перебуває перебіг розслідування резонансного злочину, скоєного в Покровську місцевою бандою, — викрадення та катування учасника АТО Олега Передрія.

«Учасники кримінального угруповання, яким усі їх «діяння» досі сходили з рук, не уникнуть відповідальності, — наголосив Руслан Требушкін. — Докладемо максимум зусиль, щоб усі причетні понесли належне покарання!»

І знову на часі питання децентралізації. Весь тиждень народний депутат по округу № 50 перебуває на зв’язку з жителями населених пунктів Рівного, Сергіївки та Вдалого, які стурбовані тим, що під час формування нового перспективного плану не було враховано їх прагнення.

«Чотири роки люди палко боролися, щоб Сергіївка ввійшла до Покровської об’єднаної територіальної громади. Але сталося не так, як гадалося. Згідно з новим перспективним планом Донецької області, на Сергіївку чекає об’єднання із селом Удачне», — прокоментував ситуацію Руслан Требушкін.

Зустріч, яку провів народний депутат з мешканцями Сергіївки, підтвердила гостроту проблеми.

«Люди доведені до відчаю і ніяк не можуть прийняти той факт, що їхньою думкою про приєднання до Покровської громаді просто знехтували. Селяни категорично проти! Об’єднання ще не відбулось, а «нові правила» життя їм уже надиктовують! — каже Руслан Требушкін. — А ті мешканці, які активно обстоюють свої думку та бажання приєднатися до міської громади, вже відчувають певні переслідування та залякування. Проте миритися з цим ніхто не збирається! Люди рішуче налаштовані обстоювати власні права. А ми, зі свого боку, будемо всебічно їм у цьому допомагати!»

Фото зі сторінки Руслана Требушкіна у Фейсбуці.