На знімку: Зіновій Андрійович під час відвідин шкільної їдальні.

У рамках еко-освітнього конкурсу МОЗ та Мінекології «Компола» в їдальні Ланчинського ліцею невдовзі буде встановлено компостер для переробки харчових відходів.

Заклади загальної середньої освіти Прикарпаття отримають і вагому державну субвенцію для придбання обладнання та ремонту приміщень у їдальнях і харчоблоках. Серед них п’ятнадцять — із Надвірнянського, Коломийського та Богородчанського районів і Яремчанської міськради.

Така цільова освітня субвенція надійде до Надвірнянської ЗОШ № 1, Гвіздської, Іваниківської та Микуличинської шкіл. А також до Ланчинського, Зарічанського, Фитьківського, Гаврилівського, Манявського, Дзвиняцького, Старобогородчанського, Отинійського, Воронського ліцеїв та двох — у Делятині.

«Уряд виділив 400 млн грн на обладнання харчоблоків у школах. Ці кошти надійдуть на стандартних засадах співфінансування. Не менше 30 відсотків суми додають зі своїх бюджетів Київ, міста обласного значення, ОТГ з адмінцентрами в містах обласного значення, а також області. Не менше десяти відсотків співфінансують райони та ОТГ, не менше п’яти — села й селища, що мають статус гірських населених пунктів, та населені пункти, розташовані на лінії зіткнення. Це важлива ініціатива держави, адже здоров’я дітей залежить від збалансованого харчування. Значну частину життя школярі проводять у закладах освіти. Тож поліпшення матеріально-технічної бази їдалень та харчоблоків дуже потрібне», — акцентує народний депутат Зіновій Андрійович (на знімку).

Івано-Франківська область.

Фото з архіву надано прес-службою Зіновія Андрійовича.