Військових урочисто зустріли за місцем постійної дислокації підрозділу на території військової частини А1619 у райцентрі Гайсин на Вінниччині. Командир частини Геннадій Шаповалов під час доповіді присутньому на урочистостях командувачу ОК «Південь» генерал-майору Ігорю Палагнюку повідомив, що особовий склад бригади не зазнав втрат. Виконав усі поставлені завдання на одній із найнебезпечніших ділянок у районах населених пунктів Бахмут, Світлодарськ, смт Луганське та Новолуганське. Відбито всі спроби терористичних угруповань та російських найманців прорвати лінію оборони українських військових.

Це вже друга ротація із чотирьох, коли бригада повертається без втрат. На жаль, побратими з Нацгвардії, з якими діяли разом бійці мотопіхотної, з сумом попрощалися з трьома гвардійцями. У 59-й з часу її створення у 2014-му й участі у бойових діях загинули 48 військових. Їхні імена викарбувані на стелі пам’яті, спорудженій на території частини. Квіти поклали учасники зустрічі до монумента. Хвилиною мовчання вшанували тих, хто загинув на Донбасі у протистоянні окупантам.

— У районі проведення Операції об’єднаних сил нема такого місця, де б не виконувала бойові завдання 59-та бригада, — наголосив генерал-майор Ігор Палагнюк. — Маріупольський, луганський, донецький, дебальцевський напрямки — на кожному з них виявили свою мужність та відвагу воїни бригади. 32 бійці удостоєні державних нагород, 800 — бойових відзнак міністра оборони, начальника Генштабу, командувача Сухопутних військ та командувача ОК «Південь».

Голова Вінницької облдержадміністрації Владислав Скальський привітав військових з присвоєнням бригаді ім’я бойового генерала армії УНР часів Української революції нашого земляка Якова Гандзюка. Повідомив, що обласною владою передбачено в бюджеті на 2020 рік два мільйони гривень на підтримку 59-ї окремої мотопіхотної бригади.