Шановні воїни-миротворці! Бойові побратими!

Сьогодні, як ніколи, миротворча діяльність є вкрай важливим засобом збереження миру та стабільності в неспокійних регіонах планети.

Отримавши досвід безпосередніх бойових дій у районі проведення операції Об'єднаних сил та Антитерористичної операції, ви стали невід'ємною складовою миротворчих сил ООН.

На різних континентах мирні мешканці знають та пам'ятають про доблесть, миролюбність, професіоналізм та мужність українських миротворців. Це створює у світовому суспільстві сприятливі умови для формування позитивного іміджу нашої держави в цілому.

У цей день з болем у серці згадуємо наших бойових побратимів, для яких миротворча місія стала останньою. Але, на жаль, і зараз тривають збройні конфлікти, від яких страждають і мирні люди.

Шановні миротворці, нехай глибока людська вдячність та пошана і надалі супроводжують вас у цій благородній справі, а любов та підтримка рідних завжди будуть надійним оберегом.

Бажаю вам та вашим родинам здоров'я, щастя та добра.

Слава Україні!

Разом переможемо!

Сергій НАЄВ, генерал-лейтенант.

 

*****

 

Заради миру

29 травня світ відзначає Міжнародний день миротворців Організації Об'єднаних Націй. Цього дня командувач об'єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв привітав офіцерів Командування, що в різні часи брали участь у миротворчих операціях, представляючи Україну, та провів відеоконференцію з особовим складом 18-го окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго.

Командувач об'єднаних сил Збройних Сил України висловив щиру вдячність колишнім воїнам-миротворцям за сумлінне виконання службового обов'язку з підтримання миру та стабільності у багатьох країнах.

– Саме ваш досвід, набутий у районах проведення миротворчих операцій Організації Об'єднаних Націй, знадобився на початку російсько-української війни. Війни, що, на превеликий жаль, триває і досі, – наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Водночас він висловив вдячність особовому складу вертолітного загону за добросовісне та якісне виконання миротворчих завдань і висловив впевненість у тому, що українські вертолітники і надалі мають з максимальною відповідальністю ставитися до виконання поставлених завдань.

Також командувач звернув увагу командира окремого вертолітного загону на плідне співробітництво з іншими миротворчими контингентами.

– Нинішня участь військовослужбовців Збройних Сил України в операціях з підтримання миру і безпеки сприяє зростанню міжнародного авторитету нашої Батьківщини та утверджує Україну як впливового суб'єкта в системі європейської і світової безпеки, – зазначив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Під час урочистостей, присутні офіцери були відзначені грамотами Командування об'єднаних сил Збройних Сил України та цінними подарунками.

Довідково: Міжнародний день миротворців Організації Об'єднаних Націй в Україні був впроваджений Указом Президента "Про Міжнародний день миротворців" від 30 квітня 2003 року.

Українські миротворці входять до міжнародних місій з 1992 року. За цей час у них взяли участь понад 44 тисячі українських військовослужбовців, із яких 54 загинули.

Сьогодні 284 військовослужбовці Збройних Сил України беруть участь у 6 міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки під проводом ООН.

Борис КУТОВИЙ.