Першим вирушив у рейс зі станції Київ-Пасажирський потяг до Костянтинівки. Відновився також рух електричок.

Загалом за даними «Укрзалізниці» запущено потяги далекого прямування в 20 населених пунктів центральної, південної, північної та східної України. В перші дні пощастило пасажирам, які їхали в східному та південному напрямках.

Не відновлено поки що рух у західному напрямку, проте продаж квитків на шість поїздів сюди уже відкрито і вони почнуть курсувати з 4 червня. Йдеться про поїзд Івано-Франківськ — Костянтинівка, два потяги Київ — Івано-Франківськ, один поїзд доправлятиме пасажирів з Києва до Ужгорода. Також є квитки на Ковель — Київ та Хмельницький — Київ.

Загалом з урахуванням вказаних напрямків уже відкрито продаж квитків на 35 поїздів далекого сполучення. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів № 392 продаж квитків відкрито на 50% місць. Квитки наразі можна придбати через офіційний сайт компанії та у залізничних касах. Пасажири допускатимуться до поїздів тільки в захисних масках. Температурний скринінг здійснюватиметься при перевірці квитків у поїздах Інтерсіті та при посадці до вагону у нічних поїздах. Як повідомлялося раніше, поки що у поїздах заборонено продаж харчових продуктів. У нічних поїздах провідники зможуть запропонувати лише воду і кип’яток.

До слова, тепер «Укрзалізниця» продає квитки за 90 днів до дати відправлення потяга, а не за 45 чи 60 днів, як це було раніше.