Участь у візиті також візьме керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак. До складу української делегації увійдуть віце-прем’єр-міністр України — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, міністр оборони України Андрій Таран, заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква та інші посадові особи.

У Берліні заплановані зустрічі з федеральним міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом, зовнішньополітичним радником канцлера Яном Гекером, міністром оборони Аннеґрет Крамп-Карренбауер.

Як інформує українське МЗС, у ході візиту сторони обговорять низку важливих аспектів двосторонньої співпраці, безпекову та гуманітарну ситуацію на сході України, виконання домовленостей грудневого саміту «Нормандського формату» на рівні глав держав та урядів, ініціативи щодо деокупації Криму, а також шляхи подальшої координації зусиль з подолання наслідків пандемії COVID-19.

Нагадаємо, 24 березня Дмитро Кулеба на посаді міністра закордонних справ здійснив свій перший візит до Німеччини та провів переговори з Г. Маасом. Щоправда, той візит був віртуальним, і переговори велися у режимі відео-конференції. Тоді міністри обговорили протидію коронавірусу, допомогу громадянам України за кордоном, інтеграцію України до ЄС і НАТО, динаміку підготовки до зустрічі в «Нормандському форматі», реформи та антикризову економічну політику.

12 травня Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і Канцлер Німеччини Ангела Меркель в режимі відеоконференції обговорили ситуацію на Донбасі, двосторонні відносини і пандемію коронавірусу. Канцлерка тоді підтвердила підтримку ФРН щодо курсу реформ, особливо в сфері децентралізації, енергетики, права і боротьби з корупцією.