«Ми делегуємо одного з наших найсильніших представників, голову Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександра Ткаченка, — йдеться в повідомленні. — Останніми місяцями він багато працював над порятунком креативних індустрій, підтримкою культури, йому вдалося напрацювати серйозний антикризовий пакет і ми переконані, що йому під силу очолити Мінкультури в такий складний період».

Натомість на посаду очільника комітету фракція пропонуватиме «не менш сильного і дуже досвідченого фахівця, який зможе на достойному рівні підтримувати комітетську роботу» — Микиту Потураєва. Такі рішення ухвалено під час засідання фракції, поінформувала Є. Кравчук. Водночас у повідомленні, розміщеному на її сторінці, йдеться і про те, що на вакантну посаду в Конституційному Суді від Верховної Ради фракція «Слуга народу» підтримала кандидатуру вченого-конституціоналіста Віктора Кичуна.

«Нам повідомили, що Вадим Пристайко буде відряджений для роботи Послом України у Великій Британії, — каже народний депутат. — Це, з одного боку, втрата для Кабміну, але ми змушені на це піти, з огляду на трансформації, які проходять в Євросоюзі. Україні в Британії потрібен потужний посол, який зможе налагодити ефективну комунікацію з урядом задля забезпечення підтримки нашої країни в проведенні реформ і захисту суверенітету. А вакансію віце-прем’єра з євроінтеграції займе Ольга Стефанішина — не наша колега з «Голосу», а колишня директорка урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції». О. Стефанішина, за словами Є. Кравчук, була присутня на засіданні фракції й продемонструвала свої фаховість та компетентність.

Готується також кадрове призначення Романа Абрамовського на посаду міністра екології. Мовляв, цю кандидатуру рекомендував не лише профільний комітет, а й «схвально висловились депутати-мажоритарники та керівники інших комітетів».

У парламенті голосування за ці призначення, ймовірно, відбудеться у другій половині цього тижня, припускає Євгенія Кравчук. «Успіхів усім у роботі і не забувайте, що люди й Президент чекають від вас результатів», — написала вона.

Вл. інф.