Під час зустрічі з легендою атомної енергетики України Володимиром Коровкіним.

Цьогоріч випускниками «Ядерної школи РАЕС» вперше за історію проекту стали майже 170 учнів.

Атомна енергетика України постійно потребує фахових спеціалістів. Для знайомства молоді із технологією АЕС з метою їхньої профорієнтації та підготовки потенційного кадрового резерву на Рівненській АЕС реалізовується

«Ядерна школа РАЕС». Цьогорічними випускниками проекту стали учні різних освітніх закладів міста-супутника, Володимирецького та Маневицького районів.

Упродовж двох семестрів учасники «Ядерної школи РАЕС» дізнавались про специфіку роботи обладнання, освоювали знання щодо принципу функціонування енергооб’єкта, відвідували від 8 до 15 лекцій провідних фахівців РАЕС, спілкувались із молодими спеціалістами електростанції, вчились командній роботі, лідерству та управлінським навичкам, спостерігали за роботою енергетиків в основних виробничих цехах. Молодь побувала в інформаційному та навчально-тренувальному центрах, центральному пості контролю АСКРС, на соціальних об’єктах, відкритих розподільчих пристроях та інших промислових об’єктах проммайданчика електростанції. Кульмінацією навчальної програми за традицією стало ознайомче стажування школярів на робочих місцях працівників експлуатаційних підрозділів і керівництва Рівненської АЕС, що дозволило освоїти ази різних професій атомно-енергетичної галузі.

У рамках «Ядерної школи РАЕС» серед його учасників були проведені масштабний брейн-ринг, пізнавальні уроки хімії у хімлабораторіях підприємства та змістовна зустріч із заслуженим енергетиком України, віце-президентом УкрЯТ, першим директором Рівненської АЕС Володимиром Коровкіним. Крім того, активні старшокласники організували низку соціальних акцій до Дня енергетика, Дня матері та в рамках підтримки важливої комунікаційної кампанії стосовно профілактичних заходів проти поширення коронавірусу в Україні.

За словами однієї з учасників освітнього проекту, десятикласниці Вараської ЗОШ №1 Анастасії Заруцької, завдяки «Ядерній школі РАЕС» здійснилась давня мрія дівчини — ознайомитись з роботою її батька і на власні очі побачити промисловий майданчик ядерного об’єкта.

Юлія КУЛАЄВА, кореспондент прес-центру Рівненської АЕС.

Фото автора.