Під час брифінгу з питань запобігання поширенню коронавірусу на території Донецької області Павло Кириленко зауважив, що пом’якшення карантинних заходів чимало жителів області хибно сприйняли як нібито зняття карантину, й закликав донеччан дотримуватись правил безпеки, визначених МОЗ.

«На жаль, статистика захворюваності по області свідчить, що розслаблятися не варто. Маємо спалах COVID-19 у Слов’янську. Долучаються до статистики ті міста, де раніше захворювання не фіксувалися, — Курахове, Українськ. Діагностують вірус у людей, які не мають видимих ознак хвороби. Хочу, щоб мене почули всі жителі області: не нехтуйте правилами безпеки. Особливо в умовах послаблення карантинних заходів», — наголосив очільник області.

Павло Кириленко також зауважив, що попри відновлення міжміського сполучення функціонування залізничних вокзалів та автостанцій у місті Слов’янськ тимчасово обмежено. І зазначив, що це спричинено тим, що у місті відбувся значний спалах хвороби. В інших містах міжміський транспорт має працювати у повному обсязі з дотриманням усіх карантинних заходів.