Його проводили просто біля багатоквартирного житлового будинку на вулиці Європейській, 155. А приводом для цього став обвал плит перекриття покрівлі технічного поверху згаданої споруди (на знімку).

За нинішньої дощової погоди такий форс-мажор міг стати справжньою катастрофою для мешканців цієї п’ятиповерхової «рукавички». На щастя, оперативно і злагоджено спрацювали місцеві рятувальники та працівники комунального підприємства «Каштан». Наданими підприємцями матеріалами вони вкрили той дах буквально за лічені години і фактично врятували земляків від «холодного душу».

Хоча зрозуміло, що в цьому випадку йдеться про тимчасове латання покрівлі. Водночас знайшлися охочі все списати на витівки погоди: мовляв, саме рясні дощі «змили» дах. Утім, на засіданні згаданої комісії фахівцем-експертом були названі справжні причини обвалу покрівлі. Згідно з його висновком, ще при спорудженні цієї п`ятиповерхівки будівельники відхилилися від проекту й зекономили на... ширині стіни того ж таки технічного поверху: замість 380 міліметрів цегляної кладки вивели тільки 250 міліметрів! Така «економія» була, вочевидь, і на цементі. Адже, згідно з висновком експерта, цементна суміш, якою «клеїли» ту цеглу до купи, не відповідає необхідним стандартам.

Зрештою, будували житлову п`ятиповерхівку давно, а жити в ній людям доводиться сьогодні. За таких обставин на виїзному засіданні комісії за участю керівництва міста вирішено укласти угоду зі згаданим експертом, щоб він визначив ще й стан несучих конструкцій будівлі. Після отримання фахового висновку розроблять проект капітального ремонту технічного поверху та робіт із відновлення конструкцій. А доки готуватиметься необхідна документація, тут виконають демонтаж деформованих плит і аварійної цегляної стіни технічного поверху.

Фото з сайту Пирятинської міської ради.