СБУ та прокуратурою проведено обшуки в департаменті Дніпровської міськради і на двох підприємствах у рамках провадження, розпочатого за фактом заволодіння бюджетними коштами, виділеними на реконструкцію спорткомплексу в Дніпрі (ч. 3,4 ст. 191 КК України).

Як повідомляють в облпрокуратурі, у лютому 2018 року між комунальним підприємством міської ради та товариством з обмеженою відповідальністю було укладено договір підряду на реконструкцію спортивного комплексу та споруд (стадіон розташовано на вул. Універсальній у Дніпрі). За договором фірма мала це зробити ще до грудня позаминулого року, однак не зробила. Утім, акти виконаних робіт було підписано, а фірма одержала 148 мільйонів бюджетних гривень.

«Крім цього, у вересні 2019 року Департаментом благоустрою та інфраструктури Дніпровської міськради укладено договір підряду з тим самим товариством з обмеженою відповідальністю для продовження реконструкції комплексу вже майже на 282 мільйона гривень державних коштів з терміном дії договору до грудня поточного року», — йдеться в повідомленні.

Правоохоронці провели низку обшуків в офісах департаменту Дніпровської міської ради, комунального підприємства, ТОВ, за місцем проживання директорів і бухгалтерів зазначених підприємств, а також засновника підрядної організації. Вилучено документи, що підтверджують злочинну діяльність фігурантів, та їхнє майно. Досудове розслідування триває.

Дніпропетровська область.