Це підтверджує Басейнове управління водних ресурсів річок Прут та Сірет.

Вода вже переливається через міст між Новоселицьким та Герцаївським районами у Маршинцях, струмені виходять за межі русла на заплаву. Голова Новоселицької райдержадміністрації Олег Мельничук разом з рятувальниками вживає заходів, щоб зберегти міст, який має стратегічне значення.

Для усунення загрози прориву дамби 15Б в селі Банилів Вижницького району протягом кількох днів працювали фахівці БУВР Пруту та Сірету, управління ДСНС, органи місцевого самоврядування Вижницького району, підприємці та місцеве населення.

Загрозу затоплення відвели, але вжиті заходи мають тимчасовий характер. Таких аварійно ризикованих ділянок налічується більше двох десятків. Але навіть за наявності берегоукріплення чи дамби часто виникає ситуація, коли через не проведені роботи із регулювання русла, вода під час паводку руйнує берегозахисні споруди. Прикладом такої ситуації є дамби 15А і 15 Б у селі Банилів, де острів в руслі річки став причиною прориву останніх.

Село Розтоки, по сусідству з Баниловим, залило з неочікуваного боку: води у перемішку з брудом, деревами та гілками нанесли потоки з гір, які набрали руйнівної сили після злив.

Як розповідає директорка Розтоківської загальноосвітньої школи Віра Пасарюк: «Річка піднялася, але загроза в селі була не від річки, а від гірських потоків. Вся вода злетіла зверху, і будинки, які були біля потоків, позатоплювало. Декому зайшла в будинки вода. Біда, що вона забрала дорогу, нема сполучення між нами і Путилою — районним центром».

У Чернівцях Прут затопив міський пляж, вода дісталася території Калинівського ринку. Поки що торговище не залило, але у разі, якщо зливи триватимуть, існують серйозні ризики для споруд та краму.