Загалом за весь час пандемії інфекція виявлена у 32 476 осіб. Серед них — 3 985 киян.

«Кількість мешканців Києва, в яких лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилась на 28 осіб. Двоє хворих померли», — повідомив під час онлайн-прес-конференції київський міський голова Віталій Кличко.

Серед тих, хто захворів: 17 жінок віком від 20 до 92 років, дівчинка, якій 9 літ, 9 чоловіків від 18 до 75 років і семилітній хлопчик. До лікарень столиці доправили 2 пацієнтів. Інші — на самоізоляції, під контролем медиків.

«Зазначу, що така кількість хворих за добу, на жаль, не свідчить про те, що вірус різко відступив. Оскільки вчора в МОЗ, куди надсилають усі результати лабораторних досліджень, у зв’язку із встановленням нової програми з реєстрації випадків захворювання та перебоями в роботі Інтернету деякі дані оброблялись із запізненням», — заявив Віталій Кличко. Він додав, що Київський лабораторний центр МОЗ України робив дослідження в звичайному режимі, але зміг внести дані в загальну систему вже після звітного часу.

За минулу добу також підтверджено шість нових випадків захворювання на COVID-19 у ЗСУ. Про це повідомляє прес-служба командування Медичних сил ЗСУ в соцмережі Facebook.

«Із них 1 військовослужбовець перебуває на стаціонарному лікуванні у Національному військово-медичному клінічному центрі «ГВКГ». Стан здоров’я пацієнта задовільний, він отримує необхідне лікування», — йдеться у повідомленні.

Ще 5 осіб лікуються вдома під контролем медичної служби. З них в Хмельницькій області — 1 військовослужбовець, у Вінницькій області — 2 працівники ЗСУ і в Київській області — 2 військовослужбовці.

«Тому розслаблятися зарано. Будьте обережними. Бережіть себе», — наголошує київський міський голова.