Протягом чотирьох місяців на 50 заняттях водіїв і кондукторів громадського транспорту навчатимуть, як правильно перевозити осіб з інвалідністю, літніх людей, вагітних тощо.

Перший тренінг «Перевезення пасажирів. Супровід і допомога маломобільним пасажирам на транспорті» уже відбувся в тролейбусному депо № 2. Його організували представники громадської організації «Океан добра», фінансово допомогло місто.

«Осіб з інвалідністю не так багато. І якщо вони користуються транспортом, то не потребують якихось особливих послуг для забезпечення їхнього комфорту з боку кондукторів і водіїв. Крім того, є ще й маломобільні групи: вагітні, літні люди та інші. Намагаємося донести до водіїв і кондукторів, що від них залежить комфорт пасажирів, а також те, що в будь-який момент вони можуть опинитися в такому самому становищі», — розповіла голова організації Ольга Волкова.

За дві з половиною години слухачам дали і теоретичні знання, і запропонували кілька структурних вправ у форматі діалогу. Після цього вони демонстрували засвоєні навички.

«На них покладено велику місію — дати змогу всім людям жити повноцінним життям без територіальних обмежень. Дуже важливо, що місто Дніпро приєдналося до культури навчання водіїв і кондукторів», — каже організатор тренінгів Галина Целовальниченко.

Фото прес-служби міськради.