Відбувається це в рамках реалізації масштабного проекту, покликаного сприяти відкритості влади та забезпеченню інформаційних потреб тамтешньої територіальної громади і численних гостей міста-курорту.

Втілюють його в життя за сприяння відомої міжнародної ініціативи «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС). Адже про курортний Миргород знають не лише в Україні. Сюди приїздять оздоровлюватися з багатьох країн. За таких обставин розширення його туристичної привабливості стає важливою складовою не лише іміджу, а й економічного розвитку.

Задля поступу в цьому напрямі тут зроблено вже чимало. Зокрема, діє віртуальний тур, за допомогою якого можна «пройтися» затишними вулицями, парками, скверами фактично з будь-якої точки світу. Тепер його вирішили розширити ще й віртуальною аероекскурсією, яка дасть змогу, образно кажучи, «пролетіти» над містом.

Фахівці вже ведуть необхідні для цього «піднебесні» зйомки за допомогою квадрокоптера, щоб скласти з відеопазлів захоплюючу панораму колишньої столиці одного з найвідоміших козацьких полків. Усе те, на переконання керівника відділу економічного прогнозування та туризму міськвиконкому Оксани Голуб, слугуватиме також збільшенню інвестиційної привабливості. Тим паче що сьогоднішньому потенційному інвестору вже замало однієї лише «земельної» карти з позначками вільних площ.

Тому, хто вкладатиме в такі проекти гроші, важливо заздалегідь побачити місце майбутнього об’єкта, під’їзні шляхи до нього, інші складові логістики, сусідів тощо. При цьому погляд із космосу, який дає змогу зробити гугл-карта, буде надто загальним і малоінформативним. А з висоти пташиного польоту, погодьтеся, видно майже все... Тож кошти, вкладені у створення віртуальної аероекскурсії та електронної туристичної карти міста, мають окупитися вже в найближчому майбутньому.

На знімку: колоритних гоголівських героїв біля знаменитої миргородської калюжі не сплутаєш ні з ким навіть із висоти пташиного польоту.
Фото автора.