Про це повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов під час онлайн-брифінгу. За його словами, це один з пріоритетів міської влади. Непросту роботу виконують третій рік поспіль.

— З кінця 2019-го триває розчистка дна на ділянці від Київського мосту до водоканалу, — уточнив Сергій Моргунов. — Підняли вже понад 40 тисяч кубометрів намулу. Працювали з лютого місяця до періоду нересту риби. Нині визначаємо нові ділянки.

Для виконання робіт за кошти громади придбали два земснаряди. Задіяно також баржу. Розчистити дно від намулу, одночасно поглибивши його, планують на всій протяжності річки у межах Вінниці. А це — 14 кілометрів. Наприкінці лютого нинішнього року депутати Вінницької міськради на черговій сесії прийняли рішення про виділення 4,2 мільйона гривень на продовження робіт з «оздоровлення» водної артерії.

До речі, Південний Буг розчищають також за межами міста. Роблять це за кошти обласного бюджету. У нинішньому році річка стане чистішою, зокрема, у місці забору води для міста-курорту Хмільник. У планах — виконання таких само робіт у Ладижині.