Генеральний директор Луцького домобудівного комбінату Руслан Вайман (крайній ліворуч) вручає ключі від трикімнатної квартири Олександру та Наталії Пекарям.

Цієї радісної миті учасник бойових дій, кавалер ордена Червоної Зірки чекав понад 30 років.

Сертифікат на квартиру від ЛДБК Олександру Пекарю подарували ще в лютому — під час урочистостей, присвячених 31-й річниці виведення радянських військ з Афганістану. Відтепер квартира у новозбудованій багатоповерхівці вже оформлена на нього документально.

— Вважаю, що ми в боргу перед цими людьми і вони заслужили на власне житло. Дай Боже вам багато років тут щасливо жити, — сказав Руслан Вайман.

Зазначимо, в 2015 році, коли ще не було жодних державних програм забезпечення житлом учасників бойових дій, Луцький домобудівний комбінат з власної ініціативи, першим в Україні, підписав Меморандум про співпрацю із Спілкою ветеранів Афганістану, Спілкою ветеранів АТО та Спілкою родин загиблих воїнів, у рамках якого зобов’язався безоплатно передати їм десять квартир. 2016-го два сертифікати на квартири від ЛДБК отримали родини загиблих в АТО лучан Романа Лучука та Олега Вишневського. В 2017 році власне помешкання отримав ветеран війни в Афганістані, який згодом захищав батьківщину на Донбасі, Олександр Шульган. У квітні 2019-го ключі від житла в новобудові було вручено трьохлітньому сину учасника АТО Сашку Циплюку. Батько Сашка, його братика та ще двох сестричок Микола Циплюк одним із перших пішов добровольцем на схід захищати свою країну, та загинув разом із дружиною, вже повернувшись додому, в смертельній ДТП. І, нарешті, нині квартиру отримав ветеран війни в Афганістані Олександр Пекар.

Фото з інформаційного видання «Новини Волині».