До них, окрім керівників місцевих військкоматів і підрозділів тероборони, залучалися представники органів державної влади, Нацполіції, СБУ, Нацгвардії та деяких інших структур.

Власне, налагодження дієвої та ефективної взаємодії між ними було одним із головних завдань тренувального збору. Адже специфіка територіальної оборони саме і полягає в тому, щоб, як то кажуть, кожен — не лише професійний військовий — знав свій маневр...

Не менш важливою складовою тренувань стало відпрацювання згаданими посадовцями практичних навичок злагодження ввірених їм підрозділів, управління ними в різних ситуаціях. Тож умовну відсіч ворогові їм довелося давати і в лісовому масиві (на знімку), і на блокпості та під час охорони особливо важливого об’єкта.

Водночас усі добре розуміли, що в умовах російської агресії потреба у таких діях може стати реальною. І саме готовність наших військових, інших силових структур та підрозділів територіальної оборони будь-якої миті дати ворогові по зубах стримує «апетити» агресора.

За словами керівника тренувань, військового комісара Полтавського ОВК полковника Дмитра Губського, учасники триденного збору поставлені перед ними завдання виконали. Однак такі вишколи триватимуть і надалі.

Фото зі сторінки Полтавського ОВК у Фейсбуці.