Середній дохід на одного мешканця становить 1535 грн. Найзаможніша — Славська ОТГ, до якої входять вісім сіл гірського Сколівського району, з доходом на одного жителя майже 7 тис. грн.

Великі доходи Славської громади в департаменті фінансів Львівської ОДА пояснюють тим, що головним платником податків є компанія «ОККО» — найбільша мережа автозаправок в Україні. На цьому гірському курорті власник «Галнафтогазу» Віталій Антонов планує збудувати сучасний гірськолижний курорт. Після того як кілька його підприємств перереєструвалися зі Львова до Славського, доходи ОТГ значно зросли.

До числа заможних входять ще Солонківська, Давидівська та Підберізцівська ОТГ — усі вони розташовані поблизу Львова. Основні прибутки — від податків автозаправних станцій та великих закладів торгівлі, розташованих на їхніх територіях.

Найбідніша — Воле-Баранівецька ОТГ, розташована на межі Самбірського і Мостиського районів. Тут немає великих підприємств, заправок і торговельних центрів, лише невеличкі сільськогосподарські спілки і фермерські господарства.

Як прокоментували у департаменті фінансів ОДА, із 40 ОТГ 24 мають доходи нижчі від середнього показника в області. Багатьом громадам бракує коштів для виживання. Брак місячного фонду оплати праці в Радехівській ОТГ становить 60%, Новоміській — 148,9%, Нижанковицькій — 124,9%.

Найменше податків в області збирає Воле-Баранівецька ОТГ — 354 грн зборів на одного мешканця.

Львів.