За словами керівника Регіональної газової компанії Олега Ніконорова, негода руйнує інфраструктуру. На дюкерних переходах чергують аварійні бригади. «Чернівцігаз» підтримує тиск із резервного напряму. Чимало сіл уже відключено від газопостачання.

Тим часом у Гідрометцентрі попереджають про проходження максимального рівня води річкою Прут — 680—730 сантиметрів.

Під загрозою затоплення — сільськогосподарські угіддя Новоселицького, Герцаївського та Кіцманського районів, а також низки сіл у Новоселицькому районі: Маршинцi, Тарасiвцi, Магала, Костичани, Припруття, Бояни, Зелений Гай, Ванчикiвцi. Маршинці вже плавають, дороги — як канали у Венеції. Спрацювали навіть сигнальні устрої затоплених блоків сигналізації прикордонної застави в селі Костичани, у військовій частині в Мамализі.

Судячи з того, що відбувається вище за руслом Прута, Чернівцям і прибережним селам слід готуватися до найгіршого. Крім Прута, біди населеним пунктам та сільгоспугіддям завдають річки Серет і Черемош. Розлилися й малі потоки. Влада та рятувальники постійно закликають людей бути готовими до евакуації, пильнувати дітей, допомагати літнім людям тощо.

Фото з відкритих джерел.