Та, на жаль, десятеро медиків стали жертвами COVID-19: п’ять лікарів, чотири медсестри й один лаборант.

Хто не уявляє важкості проблеми з епідемією, нехай навідається бодай до своєї поліклініки. Тут на вході одразу відчувається небезпека інфекції для медперсоналу.

Приміром, у міській поліклініці № 3 КНП «Івано-Франківський центр первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги» потік відвідувачів розділено. В одні двері — хворі з підвищеною температурою, в інші — звичайні відвідувачі. Приймають у медзакладі за попереднім записом. Медсестри, з голови до ніг запаковані в засоби індивідуального захисту, із прозорими пластиковими щитками поверх масок та окулярів, мають виснажений вигляд. Воно й не дивно: емоційне напруження, дискомфорт від захисного камуфляжу. А медики змушені працювати в таких умовах, вислухати кожного відвідувача, скеровувати до спеціалістів.

В області офіційно підтверджено 2124 випадки коронавірусної хвороби. Не зменшується потік із підозрами на пневмонії. Виявляють таких і у звичайних поліклініках. Тож передова — і тут. Попри напруження, медпрацівники не втрачають оптимізму.