Це випливає з інформації, опублікованої на сайті головного управління статистики у області.

Найбільше зростання зафіксовано у виробництві фармацевтичної продукції та фармацевтичних препаратів. Їх збільшено на 234,6 відсотка. У місті працює спільне українсько-іспанське підприємство з виробництва ліків. Левова частка виробів сходить з його конвеєра.

Кращі показники, ніж в аналогічному періоді 2019-го, мають підприємства добувної галузі, де виробляють щебінь, видобувають пісок, вапняки. Найбільше зріс попит на щебінь.

Фахівці пояснюють це активізацією робіт на будівництві доріг. Зрозумілим є також попит на фармацевтичні вироби — епідемія коронавірусу змушує частіше відвідувати аптеки.

Натомість істотно зменшилося виробництво текстилю, одягу, виробів зі шкіри. Їх зійшло з конвеєра швейних підприємств тільки 59% порівняно з тим, що мали торік за підсумками січня-травня. Майже 30% продукції не додано до минулорічного показника у машинобудуванні, приблизно 20% — у виготовленні гумових виробів та пластмаси.

Навіть харчова галузь, що є однією з основних у регіоні, не забезпечила торішній показник. Хоча тут відставання незначне.