Адже для дітей навчання у старій, де через аварійність закрили чотири класи і залишилось лише вісім класних кімнат, — справжнє пекло: умови погані та й навчатися у дві зміни незручно.

Спочатку будівництво йшло жваво, бо фінансувався об’єкт Державним фондом регіонального розвитку та за кошти громади. Вже виріс навчальний корпус, мали приступати до будівництва корпусу дитсадка, але чомусь обласна влада не включила цей об’єкт у перелік президентської програми «Велике будівництво», хоча і голова Острожецької громади Тарас Гордійчук, і депутати просили це зробити. Щоправда, щоб, мабуть, зняти соціальне напруження, обласна влада пообіцяла (було це до карантину) виділити на цей об’єкт із обласного бюджету три мільйони гривень. Але жодної копійки не дала. Чому так вчинили з дітворою із Борбина, не відомо. А тут 250 учнів та 106 дошкільнят.

— Нині навчальний корпус накритий плівкою. Ми з бюджету ОТГ виділили підряднику мільйон гривень, щоб він хоча б накрив цей корпус, щоб той не руйнувався від негоди, — розповідає голова Острожецької ОТГ Тарас Гордійчук. — Якщо будівельники зроблять покрівлю, то замовники їм будуть винні п’ять мільйонів гривень — фактично підрядник поки що будує за власні кошти. А цей об’єкт мали б увести в експлуатацію наступного року.