За дві години випала двадцятиденна норма дощів: 119 міліметрів за 60 хвилин. А вже в понеділок під вечір небаченої інтенсивності злива з рвучким вітром пронеслася від Чопа до Ужгорода і далі вгору Ужанською долиною. У багатьох ужгородців і жителів навколишніх сіл залито підвали, нанесено мулу й бруду на вулиці обласного центру Закарпаття...

Так, приміром, у селі Концово біля Ужгорода вітром пошкоджено покрівлю будівлі амбулаторії загальної практики сімейної медицини на площі приблизно 80 кв. м. Також повалено й упали дерева на проїжджу частину доріг у цьому й деяких інших селах. На місце події одразу ж виїхали рятувальники аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

Водночас рятувальники ліквідовують наслідки несприятливих погодних умов, що мали місце 28 червня на території Міжгірського району. Там через зливові дощі та підняття рівня води в річці Лопушанка, зокрема у селі Лопушне, пошкоджено дорогу комунального значення завдовжки 70 метрів, а також зафіксовано зсув ґрунту. У зоні ризику перебувають шість дворогосподарств, в одному з яких пошкоджено недобудовану надвірну споруду.

Підрозділи ДСНС спільно з дорожниками й іншими службами проводять розчистку русла річки від сміття та деревини. До ліквідації залучено 20 чоловік особового складу та чотири одиниці техніки від 4-ї державної пожежно-рятувальної частини селища Міжгір’я та Воловецької гірської пошуково-рятувальної групи. Дані щодо завданої матеріальної шкоди наразі уточнюються.

Фото облДСНС.