Зокрема, завершується лагодження верхнього шару асфальтобетонного покриття на ділянках доріг Н-01 Київ — Знам’янка, М-12 Стрий — Тернопіль — Кропивницький — Знам’янка.

Фінішують дорожні роботи на автотрасі Н-16 Золотоноша — Черкаси —Сміла — Умань. Відремонтовано зруйнований відрізок цієї дороги у селі Гусаковому.

По кілька бригад Черкаського облавтодору щодня працюють на ямковому ремонті автошляху Черкаси — Чигирин (на знімку).

На жаль, досі не дійшли руки дорожників до ремонту покриття важливих туристичних маршрутів — у селах Медведівка, Суботів, Новоселиця, Стецівка Чигиринського району.

Проблематично дістатися туристам з південних областей до першої гетьманської столиці та легендарного Холодного Яру. Жителі Суботова провели у червні попереджувальну протестну акцію, привертаючи увагу черкаської влади до бездоріжжя.

— З Кропивницького, Олександрії, Знам’янки безліч туристів, які бажають відвідати історичні місця Чигиринського краю, — поділився приватний перевізник Володимир. — Однак на під’їздах до туристичних об’єктів національного історико-культурного заповідника «Чигирин» вщент зруйновані дороги. Ми не хочемо на них розбивати свої бусики...

Прикро, що невтішна ситуація з дорогами Чигиринщини склалася саме напередодні славетної дати — 425-річчя від дня народження великого гетьмана Богдана Хмельницького, яке відзначатиметься восени цього року.

Тисячі шанувальників славної минувшини України хотіли б приїхати до козацької столиці, піднятися на Богданову гору, вклонитися пам’яті видатного державотворця і дипломата. Та чи приїдуть?!

Фото автора.