Він тривав у рамках Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал».

На конкурс надійшло 110 творів, які приймалися без обмежень у обсязі та жанрі, від школярів з усіх регіонів України. 

Розмірковуючи над темою «Все буде добре. Чи ні?», юні літератори на розгляд журі подали фантастичні оповідання, есе, вірші, п’єси, пригодницьку повість. Переможцями конкурсу стали Марія  Чащіна («Lacrima dell’anima»), Вікторія Вельшинська («ТІ, ЩО НЕ ІСНУЮТЬ»), Олександра Ладиченко («Квіткова хірургія»), Дар’я  Строкач («Епідемія дерев»), Катерина Щуліпенко («Коли розквітне душа»). Спеціальні відзнаки отримали Северин Кошунов та Орися Челакова. «Цьогорічний «Антитвір» став для нас справжньою несподіванкою. Не тільки завдяки найбільшій за три роки кількості учасників та учасниць, а й через надзвичайно високу якість робіт. Часом ми навіть сумнівалися, чи справді автор — підліток, настільки зрілими були деякі твори. Після всього прочитаного ми точно знаємо: принаймні з наявністю молодих талановитих письменників у нас точно все буде добре!» — каже керівниця відділу освітніх програм Мистецького арсеналу Світлана Цуркан.

Організатори конкурсу відзначають також майстерне володіння словом учасниками літературних змагань, інтелектуальну і стилістичну освіченість та оригінальність сюжетів творів.

Переможці конкурсу отримали сертифікати на «Курс письменницької майстерності» від LITOSVITA та книги Катерини Бабкіної з автографом авторки. А ще — особливий приз від керівниці проекту «БараБука» Тетяни Стус — усі антитвори, що посіли перше-сьоме місця, увійдуть до збірки, видання якої планується до наступного «Книжкового Арсеналу», що відбудеться в травні 2021 року.

Фото з інтернет ресурсу ©Ukrinform