На цьому наголосив голова ОДА Сергій Гайдай під час робочої наради щодо моніторингу виконання проекту в рамках «Великого будівництва».

Загалом в області відновлюють 14 соціальних об’єктів, серед яких — сім загальноосвітніх навчальних закладів, п’ять стадіонів і чотири дитсадки. Два дошкільні заклади у Біловодській ОТГ уже завершено, на інших роботи у розпалі.

Під час обговорення розбудови автошляхів на території краю підтверджено 80-відсоткову готовність траси від Сєвєродонецька до Станиці Луганської, яку планують здати в експлуатацію 1 серпня. На черзі — дороги Новоайдар — Старобільськ, Старобільськ — Мілове, Сєвєродонецьк — Золоте, ділянка від Лисичанська до межі з Донеччиною у напрямку Бахмута.

Сергій Гайдай також повідомив про повернення вагових комплексів та перехід на літній режим руху вантажівок.

Щодо питання ремонту внутрішньообласних доріг, яке також порушувалося на нараді, то, за словами очільника Луганщини, наразі це можливо за рахунок кредитів, які надаватимуть ОДА державні банки. За дорученням Президента відповідний механізм уже опрацьовується. «У разі надходження коштів пріоритетом будуть під’їзди до опорних шкіл та лікарень», — наголосив Сергій Гайдай.

Фото надано автором.