Відновлення авіа-сполучення з нашою країною з 2 липня анонсував також польський авіаперевізник LOT.

Найважливішим у цьому контексті є підтвердження Польською прикордонною службою, що громадяни України, які прилітають до польських аеропортів з українських, звільняються від проходження 14-денного карантину. Проте слід пам’ятати, що це правило стосується лише тих осіб, які мають право перетинати кордон Польщі, адже перелік обмежень щодо прибуття на територію РП іноземних громадян з-за зовнішнього кордону ЄС залишився без змін. Окрім осіб, що мають дипломатичний статус, та членів їхніх сімей, учнів і студентів, перетнути кордон Польщі можуть громадяни нашої держави, котрі мають карту поляка, право на тимчасове чи постійне перебування, дозвіл на постійне проживання чи перебування резидента, дозвіл на роботу, довідку про внесення до реєстру сезонних працівників. Тобто, й надалі до Польщі не зможуть потрапити ті українці, котрі називатимуть метою своєї поїздки «покупки», «туристичну подорож» чи «гостювання».

Для тих наших співвітчизників, котрі перетинатимуть кордон у пунктах пропуску «Ягодин —  Дорогуськ», «Краківець — Корчова», «Рава-Руська — Гребенне» чи «Шегині — Медика», карантин поки що ніхто не скасовував.

Також слід пам’ятати, що згадані «авіапослаблення» карантинного режиму не є даністю, вони переглядатимуться кожні два тижні.