Колектив під орудою латиша Айнарса Багатскіса працюватиме з 3 по 14 серпня у Палаці спорту. Про це повідомляє прес-служба ФБУ.

Тренерський штаб збірної прагне бачити на зборі основних гравців і всіх кандидатів. Зі списком виконавців поки що не визначилися, його оголосять пізніше.

Наступні матчі нашої команди заплановано на кінець листопада, коли вона зустрінеться зі збірними Словенії та Австрії в рамках відбору на Євробаскет-2022.

Раніше Айнарс Багатскіс прояснив ситуацію з гравцями збірної, які виступають у НБА, — Олексієм Ленєм і Святославом Михайлюком.

«Одразу закриємо це питання — їх не буде. Святослав минулого разу приїхав до нас влітку, можна сказати, щоб тільки познайомитися і поспілкуватися. За що йому моя повага. Хлопець навіть не тренувався в контакті, але працював з нами в залі, налагоджував стосунки. Але тепер, у всій цій ситуації, їм обом дуже важливо попрацювати в США на очах у всіх і показати себе. Адже на Олексія і Святослава чекають дуже важливі сезони. У відбірному циклі, либонь, також не варто розраховувати на них. Їхні страховки занадто дорогі.

Але у нас вистачає класних гравців, щоб вирішувати завдання виходу на Євробаскет. Навіть у минулому вікні нам не допоміг 20-річний Іссуф Санон, а це буде дуже гарне посилення», — 
пояснив Багатскіс.

Сподіватимемося, що збірна України вийде до фінальної стадії чемпіонату Європи. Тоді вже можна буде говорити й про залучення до складу Леня і Михайлюка.