Зокрема, й на наявність дозвільних документів на роботу. Це пролунало під час онлайн-засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС області. Приводом для засідання стала ситуація з масовим отруєнням відпочивальників на базі «Дніпровські зорі» у Кирилівці.

Нагадаємо, що кореспондент «Голосу України» у той час перебував на базі та був безпосереднім учасником подій. Наша газета першою порушила цю проблему.

«Цього року організацію дитячого оздоровлення ще не дозволено. Проте деякі суб'єкти господарювання надають такі послуги. За попередніми даними, відпочивальники отруїлися окрошкою. Ця страва не має термічної обробки продуктів, за санітарними нормами давати її дітям не можна. Триває позапланова перевірка цього закладу оздоровлення, порушено кримінальну справу», — розповів заступник директора обласного лабораторного центру МОЗ України Олександр Мащак.

За останньою інформацією, до лікарні потрапило вісім дітей і п'ять дорослих. Нині вони перебувають на стаціонарному лікуванні й мають середній ступінь тяжкості кишкового отруєння.

Заступник голови ОДА Іван Федоров заявив, що «Дніпровські зорі» почали роботу без необхідних дозвільних документів: «Через те що сталося, на всіх базах відпочинку Азовського узбережжя найближчим часом будуть проведені позапланові перевірки».

Як розповів нашому кореспонденту власник бази Юрій Сімонов, ані окрошка, ані інші страви їдальні до отруєння стосунку не мають. Сам він у їдальні не харчується, однак протягом двох днів у нього також спостерігалися симптоми отруєння. Водночас має інформацію про те, що вся справа в якості морської води в Кирилівці.

Позавчора до самого вечора у «Дніпровських зорях» тривали слідчі дії, зокрема й обшуки. Їдальня та кафе закриті, заходи для відпочивальників скасовані, а самих гостей майже не залишилося.


На знімку: донедавна в їдальні бази було людно.

Фото автора.