Їх почали облаштовувати з 2018-го.

У Градизьку ж фактично повернулися до розширеного формату діяльності поліцейських. Адже раніше тут діяв повноцінний відділ міліції. Відтоді проблеми, які належить розв’язувати правоохоронцям, не зникли самі по собі. Селище розташоване на трасі Київ — Дніпро — Запоріжжя, тож практично завжди тут щільний потік транспорту й, відповідно, висока аварійність.

Непоодинокі й випадки правопорушень та злочинних дій. Бо, розташований на березі Кременчуцького водосховища, Градизьк здавна став «столицею» тіньового рибного бізнесу на Полтавщині. Починаючи з банального браконьєрства і закінчуючи тими, хто кришує незаконний вилов риби, а також переробку та продаж добутого нелегально.

Зрештою, дільничні офіцери й наряд патрульної поліції з новоствореної станції, крім селища, обслуговуватимуть ще сім сільрад. Тобто загалом 25 населених пунктів, у яких мешкають понад 25 тисяч осіб. Тож роботи для тих, хто стоїть на сторожі закону й безпеки громадян, вистачатиме.

Водночас умови для роботи правоохоронців у сучасному добре обладнаному приміщенні поліцейської станції, облаштованої за кошти селищного й обласного бюджетів, істотно поліпшились.

А наближення правоохоронців до селищної та сільських громад, їхнє постійне спілкування з земляками не лише телефоном дасть змогу розставити там значно більше «сітей» для правопорушників.