Найбільше лиха цей сільськогосподарський район зазнав у 2008-му і 2014-му, після чого виділили фінанси на спорудження протипаводкових земляних дамб. Вдалося виконати 15 важливих проектів з укріплення берегів річок. Та цього року кошти для боротьби з повенями перерозподілили на боротьбу з коронавірусом.

Районна рада звернулася до уряду з проханням виділити фінансування для будівництва земляних дамб у селах Ралівка і Кружики — 45 млн грн. Тут існує загроза підтоплення двадцяти сіл, розташованих у долині річок Дністер та Стрв’яж.

У листі районна рада просить уряд відновити фінансування будівництва протипаводкових дамб на Самбірщині. Тут розробили детальний план, що необхідно зробити, аби у майбутньому приборкати стихію.

Свого часу проблему затоплень на Львівщині мали розв’язати остаточно, бо аналогічна ситуація у Стрийському, Сколівському та Старосамбірському районах. У старі часи на 80% були споруджені захисні дамби біля Стрийського і Дрогобицького районів, куди під час сильних дощів мали спрямовувати воду з гірських річок. Для цього навіть переселили кілька сіл. Але хтось вирішив, що це даремна трата коштів. І майже готове водосховище закинули.