Згідно з ними, у правлячої Сербської прогресивної партії (СПП) 60,65 відсотка голосів, і вона отримає 188 депутатських мандатів (із 250) у парламенті. Це дозволить партії президента Александра Вучича самостійно сформувати уряд.

Крім партії влади, виборчий поріг до Скупщини, який було знижено до 3 відсотків незадовго до виборів, змогли подолати ще дві політичні сили. Це — коаліція на чолі із Сербською партією соціалістів, яка набрала 10,38 відсотка, і партія «Перемога для Сербії», очолювана колишнім спортсменом Александром Шапичем — «переможці» здобули 3,83 відсотка голосів; вони можуть розраховувати відповідно на 32 і 11 місць. Також до Скупщини потраплять 9 депутатів від угорської партії, 4 представники македонської меншини, по 3 представники албанців і боснійців та ще 4 представники малих народностей, що передбачено законом про національні меншини.

Опозиційна сербська преса зазначає, що такого успіху Прогресивна партія президента досягла тільки завдяки тому, що кілька опозиційних партій бойкотували вибори. Вони обвинуватили Александра Вучича в переслідуванні інакодумців і вимагали від нього не притискати свободу ЗМІ. Але Вучич вимоги опозиції проігнорував.