Перебіг відбудови психіатричної лікарні поблизу міста Слов’янська, яка зазнала суттєвих руйнувань під час активної фази бойових дій у 2014 році, оглянули представники спільної іноземної делегації на чолі з послами Польщі, Латвії, Естонії та Словаччини в Україні.

Під час відновлення психіатричної лікарні поблизу міста Слов’янська, здійснюваного за допомогою міжнародних партнерів, зокрема Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ та Люксембурзького Червоного Хреста, у 2016-му році було відкрито психо-туберкульозне, а в 2017-му — дитяче відділення. Нині коштом Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету зводяться основний та адміністративний корпуси лікарні. За допомогою Люксембурзького Червоного Хреста триває відновлення харчоблоку.

Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцькі акцентував увагу на беззаперечних ознаках розвитку країни загалом і Донеччини, зокрема. «Ми бачимо, що країна розвивається й розбудовується, — підкреслив пан Ціхоцькі. — Звичайно, ці процеси просувалися б набагато швидше, і Україна не відставала від провідних країн Євросоюзу, якби не війна. Але, незважаючи на війну, ви перейшли на високотехнологічність. Ми й надалі будемо підтримувати Україну».

Донецька область.