Шість з них придбали коштом обласного бюджету на виконання відповідної програми підтримки правоохоронних органів. Для цього зі скарбниці регіону було виділено 2,5 млн грн.

До кінця цього року планують відшукати ще 5 млн грн саме на подальшу «автомобілізацію» поліції Полтавщини. Тоді її автопарк за рахунок обласного бюджету поповниться одразу дванадцятьма автівками.

Цього разу дві машини для чергової частини Головного управління Нацполіції в області та підпорядкованого йому батальйону поліції спецпризначення передали також із головного офісу Національної поліції України. Водночас шість згаданих автомобілів «служитимуть» у поліцейських відділах переважно віддалених районів: Гадяцького, Лохвицького, Пирятинського, Кобеляцького, Карлівського та Кременчуцького.

Таке «озброєння» підрозділів правоохоронців на місцях, особливо у сільській глибинці, сучасними й належно обладнаними транспортними засобами, на переконання керівника поліції Полтавщини Івана Вигівського, є вкрай важливим і необхідним. Адже, за його словами, досі працівники деяких відділів, забезпечуючи роботу їхніх чергових частин, виїжджають на виконання термінових завдань на службових автомобілях ВАЗ-2107.

Фото з сайту Полтавської ОДА.