Тому сюди в кращі часи любили приїжджати на відпочинок мешканці інших районів області. Тож тут почали розвивати зелений туризм. Приїздять сюди любителі відпочинку і нині...

На мапі Зарічненського району — чимало живописних місць. Одне з таких — біля Білого озера (на знімку), що неподалік села Вовчиці — за 25 кілометрів від Зарічного та 16 кілометрів від села Серники.

Щоб дістатися до озера, доведеться здолати приблизно два кілометри бруківки та 1,5 кілометра ґрунтової дороги, решта — добротне асфальтоване покриття.

Лісовий масив біля Білого озера — різноманітний: берези, сосни, чагарники. У комплексі рослинність створює шикарні краєвиди. З одного боку озера смугою сформувалося сфагнове болото, а з другого — піщаний берег. Тут створені досить непогані умови для відпочинку: є столики, смітники, місця для мангалів. Прекрасні пляжі відмінно підійдуть для відпочинку і дорослим, і дітям. Дещо коричневий відтінок води пояснюється високим вмістом у ній гліцерину, а тому купатися в озері не тільки приємно, а й корисно.

Зарічне Рівненської області.


Фото автора.