Втішна новина від департаменту фінансів Рівненської ОДА: найвищі темпи приросту податку на доходи фізичних осіб у першому півріччі мали об’єднані територіальні громади: Старосільська (148,4 відсотка); Локницька (141,3); Висоцька, Крупецька і Тараканівська (понад 130); Вараська, Бугаївська і Шпанівська (понад 120 відсотків).
Ми поспілкувалися з кількома головами ОТГ і з’ясували, як вони домоглися успіху.

Михайло КУЗЬМИЧ, голова Старосільської ОТГ Рокитнівського району:

— Завдання півріччя з надходження податку на доходи фізичних осіб наша ОТГ виконала на 148,4 відсотка. Адже в нас з’явився новий платник податків, від якого отримуватимемо до бюджету щомісяця 100 тисяч гривень такого податку. До того ж місцеві підприємці (а в нас їх чимало) легалізували працівників і почали офіційно сплачувати податки на них. Попри скруту, цього року ми щомісяця виконуємо бюджет. За перше півріччя виконання становить 115 відсотків.


Наталія СОРОЧИНСЬКА, голова Тараканівської ОТГ Дубенського району:

— На мою думку, надходження з податку на доходи фізичних осіб наша ОТГ виконала на більш як 130 відсотків тому, що на нашій території працюють свідомі керівники підприємств і підприємці, до яких віднесла б місцевий цегельний завод, а також Дубенська аграрна компанія. Вони, дотримуючись правил карантину, працювали, платили людям зарплату і, відповідно, згаданий податок.

Але оскільки держава звільнила бага-тьох від сплати земельного податку, на бюджеті ОТГ це позначилося негативно — його за перше півріччя ми виконали на 97 відсотків.

Записала Олександра ЮРКОВА.
Фото автора.