Про це повідомляють у Державній службі з надзвичайних ситуацій. Зокрема пожежу не приборкано на території Борівського (квартали 21, 23), Капітанівського (квартали 80, 103) та Охтирського (квартали 41, 51) лісництв.

«З початку робіт силами ДСНС евакуйовано з житлових будинків с. Смолянинового та дачного кооперативу «Вовче озеро» 30 осіб (із них 13 дітей) та 30 осіб відселено. Внаслідок пожежі вогнем знищено 23 та пошкоджено 36 житлових будинків у селі Смоляниновому та знищено 80 дачних будинків кооперативу «Вовче озеро», — йдеться у повідомленні.

На жаль, не обійшлося без жертв. Ще понад три десятки осіб потрапили до лікарень. Утім, дев’ятеро з тридцяти постраждалих від пожежі жителів Смолянинового, які були доправлені до Новоайдарської лікарні, вже виписані зі стаціонару. Про це повідомила заступник голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська.

За її словами, до Новоайдарської районної лікарні було доправлено 30 осіб, у тому числі 17 дітей віком від 2 до 11 років. У більшості пацієнтів — отруєння продуктами горіння та незначні травми. На жаль, життя однієї людини, яка отримала опіки більш як 80% тіла, врятувати не вдалося.

Після відвідання постраждалих жителів Смолянинового у лікарні Катерина Безгинська зазначила: «Стан здоров’я постраждалих, які перебувають на лікуванні, не викликає занепокоєння у медпрацівників. Дев’ятеро пацієнтів уже виписані на амбулаторне лікування. Решта отримує кваліфіковану медичну допомогу. Крім того, п’ятеро осіб перебувають у травматологічному відділенні Сєвєродонецької міської багатопрофільної лікарні. Туди перевели й двох осіб, які були в реанімації».

Заступник голови ОДА подякувала за високий професіоналізм та оперативне реагування на ситуацію керівникам Новоайдарської та Сєвєродонецької багатопрофільних лікарень.