Нині ця проблема ще більше загострилася в розрізі нещодавньої нищівної повені. Тим часом лише 12 відсотків площ лісового фонду інвентаризовані. Це — трохи більш як 53 тис. га.

В облдержадміністрації відбулася робоча нарада з питань інвентаризації земель державної та комунальної власності. Начальник ГУ Держгеокадастру в області Любомир Чорнописький зазначив, що прискореними темпами здійснюють роботу щодо занесення даних до Національної кадастрової карти. До кінця року мають зробити облік земель лісового фонду на 90 тис. га.

Перша заступниця голови ОДА Марія Савка наголосила, що важливим є оперативне реагування на факти можливих порушень законодавства з боку кадастрових реєстраторів чи інженерів-землевпорядників.

На нараді порушили й питання зв’язку між червневою повінню та станом лісових насаджень на Прикарпатті. Т. в. о. начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Олег Ярошик послався на висновки групи науковців Львівського національного лісотехнічного університету. «В експертному висновку зазначено, що руйнівні червневі паводки в Карпатському регіоні сталися внаслідок дії комплексу природних та антропогенних факторів. Основна причина — надмірна кількість опадів, що значно перевищила водорегулятивну здатність геологічної системи. Відсутність цілісної системи гідротехнічних споруд, недостатній догляд за руслами річок і потоків, дорожніми спорудами лише ускладнили процес. Так само — недостатні протиерозійні та протизсувні заходи», — зазначив керівник.

На знімку:  Марія Савка (в центрі). 

Фото прес-служби Івано-Франківської ОДА.