А Запорізький край, де є багато красивих і привабливих місць для туристів — острів Хортиця, узбережжя Азовського моря, — повинен отримати серйозний розвиток.

Про це під час зустрічі народних депутатів фракції  «Слуга народу» із Президентом України Володимиром Зеленським розповів народний депутат України Павло Мельник (на знімку перший ліворуч).

«На цій зустрічі мною було ініційовано питання розвитку туризму в Україні. Внесок туризму у світовому ВВП становить 10 відсотків, однак у нашій країні цей показник поки що 1,5 відсотка ВВП», — написав він у Фейсбуці.

«Уже розпочата програма Президента «Подорожуй Україною», а мною ініційовано проект «Відпочивай в Україні». Ці проекти популяризації внутрішнього туризму є серйозним поштовхом для розвитку галузі. Ситуація з обмеженням виїзду за кордон для української людини — це час можливостей саме для українського туризму», — вважає депутат.

Свого часу він звертався до голови Запорізької ОДА із пропозицією знизити вартість пасажирських перевезень у курортні населені пункти Приазов’я. Із трибуни Верховної Ради запросив усіх українців відпочити на цих курортах.

«Мною запропоновано створення «Національної стратегії розвитку туризму» на період від 5 до 10 років, а також створення Національного агентства України з туризму»,— підкреслив Павло Мельник.

За його словами, Володимир Зеленський підтримав ці ініціативи.

Запорізька область.

Фото з відкритих джерел.