За час пандемії лабораторно підтверджено 52 043 випадки COVID-19.

«При цьому одужало 1 016 пацієнтів. Це дуже гарна новина. Це наш рекорд по тих, хто одужав», — зазначив глава МОЗ Максим Степанов учора на онлайн-брифінгу, коментуючи добову статистику.

За даними моніторингу на ранок 10.07, за минулу добу найбільше випадків COVID-19 зареєстровано в Києві (118), Закарпатській області (112), Львівській області (82) і Рівненськой області (74). Поки сім областей (Волинська, Донецька, Закарпатська, Рівненська, Тернопільська, Харківська й Чернігівська) України не відповідають вимогам для пом’якшення карантину.

Ситуація з коронавірусом у світі продовжує погіршуватися, більшість країн поки що не змогли взяти ситуацію під контроль. Про це заявив голова Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Гебрейесус під час інформаційної панелі країн-членів організації, передає Укрінформ.

«У більшій частині світу вірус не перебуває під контролем. Стає гірше. Нині у ВООЗ зафіксовано більш як 11,8 млн випадків COVID-19. Понад 544 000 життів загублено. Пандемія, як і раніше, прискорюється», — сказав Гебрейесус. Він також наголосив, що коронавірус «експлуатує» нерівність у системах охорони здоров’я і розколи суспільства.

За словами Гебрейесуса, коронавірусна інфекція зруйнувала системи охорони здоров’я в деяких із найбагатших країн, а країни, що вжили успішні відповідні заходи, не мають у своєму розпорядженні великих коштів.