На знімках: нова поліцейська станція в Словечному (ліворуч); поліцейська станція у Білокоровичах.

Як повідомляє відділ комунікації Національної поліції в області, територія обслуговування місцевих дільничних — одна з найбільших в Україні. Вона охоплює 35 сіл, де проживає майже 15 тисяч осіб, при цьому відстань між найвіддаленішими населеними пунктами сягає 100 км.

На новій станції працюватимуть три дільничні офіцери та ювенальний інспектор поліції. Специфіка їхньої роботи тісно пов’язана з прикордонним розташуванням та значною залісненістю території. «Ми як працівники лісового господарства дуже часто задіюємо поліцію на рейди для запобігання пожежам та незаконним порубкам. Тож вдячні хлопцям за співпрацю, адже разом нам вдається тримати ситуацію під контролем і боротися з негативними явищами, які можуть виникати в нашому районі», — розповів директор ДП «Словечанський лісгосп», депутат Житомирської обласної ради Олександр Павлушенко.

Водночас нова поліцейська станція — перша на Олевщині й двадцять друга в області — запрацювала в селі Білокоровичі. Її розмістили у будівлі адміністративного центру, де виділили окремі кабінети для роботи дільничного і ювенального офіцерів поліції. За словами заступника начальника ГУНП в області Артема Лисогора, котрий взяв участь у відкритті станції, новий поліцейський офіс у Білокоровичах — один з найкраще оснащених в області. Він подякував керівництву громади за співпрацю і активну підтримку роботи поліції та висловив сподівання, що нинішній дільничний невдовзі стане поліцейським офіцером громади.

Житомирська область.

Фото із сайту ГУНП у Житомирській області.