Член Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Володимир Арешонков, голова Комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський, член Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Андрій Пузійчук, голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко. 

В Олевську на Житомирщині відбулося виїзне засідання робочої групи комітетів Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування і з питань правоохоронної діяльності щодо причин виникнення лісових пожеж і запобігання їм у майбутньому. У зібранні взяли участь міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський, голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко, голова Комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський, народні депутати України, Надзвичайний і Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні Каімо Кууск, керівництво області та Олевського й Овруцького районів, представники силових структур регіону, лісгоспів, державних закладів і установ, місцеві активісти.

У рамках виїзного засідання відбулася передача лісівникам Житомирської області техніки та спецзасобів для попередження і ліквідації пожеж.

Учасники виїзного засідання ознайомилися з наслідками лісових пожеж на півночі Житомирської області, а також оглянули території санітарної вирубки лісу і нових лісових насаджень. Вони обговорили проблеми, пов’язані з масштабними лісовими пожежами в регіоні, та шляхи протидії виникненню нових таких надзвичайних ситуацій. На засіданні також порушували питання незаконних рубок, видобутку бурштину на Поліссі та інших екологічних проблем регіону, можливі напрями подальшої роботи для їх розв’язання.

Надзвичайний  і Повноважний Посол  Естонської Республіки  в Україні Каімо Кууск.

Роман Абрамовський повідомив, що міністерство проведе консультації з фахівцями та експертами, за результатами яких буде розроблено проект Державної стратегії управління лісами до 2035 року. Її складовою буде розробка та впровадження Національної системи захисту природних ландшафтів від пожеж.

Під час виїзного засідання його учасники зустрілися з жителями області, домівки яких знищила вогняна стихія, та обговорили з ними питання щодо побудови нового житла. Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко запевнив, що на завершальному етапі перебувають перемовини з виробниками модульних будинків, які готові їх поставити впродовж двох місяців, пообіцявши тримати питання забезпечення погорільців новими оселями на особистому контролі.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський, голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

У рамках виїзного засідання відбулося передання лісівникам Житомирської області техніки та спецзасобів для попередження і ліквідації пожеж. Три лісгоспи — ДП «Білокоровицьке лісове господарство», ДП «Народицьке спеціалізоване лісове господарство» та ДП «Лугинське лісове господарство» — отримали трактори, причепи, плуги, мотопомпи, пожежні рукави, ранцеві лісові вогнегасники, пально-мастильні матеріали, спецодяг та засоби індивідуального захисту. На їх придбання Житомирському обласному управлінню лісового та мисливського господарства виділили понад 10 мільйонів гривень за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету.

Фото зі сторінки Олевської міської ради у Фейсбуці.