Під час введення в експлуатацію підстанції «Кремінська».

Вартість проекту становила 1,719 мільярда гривень.

«Цей об’єкт побудований у рекордно короткий термін, — наголосив Сергій Гайдай. — Робота підстанції є стратегічно важливою для Луганщини, яка більше не є енергетичним островом. Так сталося, що випробування підстанції відбувалися під час пожежі в Новоайдарському районі. І тільки завдяки новому об’єкту нам вдалося утримати електроживлення споживачів області на належному рівні. Крім того, відтепер область стала більш привабливою для майбутніх інвесторів».

Заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Давид Макар’ян, який узяв участь в урочистому відкритті об’єкта в Кремінній, наголосив, що впровадження проекту сприятиме налагодженню роботи промислових підприємств, а відтак — новим капіталовкладенням в економіку регіону.

За словами Давида Макар’яна, вже опрацьовується можливість реалізації в подальшому низки нових таких проєктів. Зокрема, між урядами України і Франції буде підписана угода щодо надання кредиту на суму понад 70 мільйонів євро під 0,8 відсотка річних на 40 років. Кошти спрямують на реконструкцію Попаснянського водоканалу та інші заходи з модернізації системи водопостачання Луганщини.

Підстанція повністю автоматизована.

Виконувач обов’язків голови правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький назвав відкриття підстанції довгоочікуваною для жителів Луганщини подією. «Відтепер північ області повністю з’єднана з Об’єднаною енергосистемою України, — сказав керівник НЕК «Укренерго». — Підстанція у Кремінній є важливим мережевим елементом, необхідним для інтеграції нашої енергетичної системи до європейської».

Луганська область.
Фото прес-служби Луганської ОДА.