Ним став очільник Вінниці Сергій Моргунов.

У першу п’ятірку ввійшли також міські голови Тернополя, Львова, Житомира та Хмельницького.

Рейтинг складено за цілою низкою критеріїв роботи керівників міських громад. Зо-крема, наявність чи відсутність кримінальних проваджень, оприлюднення звітів про виконання бюджету й розподіл коштів, процедура ухвалення головного фінансового документа, публікування у встановлені терміни декларації про доходи, відповідність майна доходам, оцінка роботи голови незалежними антикорупційними організаціями та експертним середовищем тощо. Оцінювало міських голів інтернет-видання OBOZREVATEL

Очолювана міським головою Вінниці рада також ставала переможцем низки опитувань. У 2018 році Вінниця ввійшла до п’ятірки міст країни національного рейтингу «Індекс прозорості місцевих бюджетів». У 2018—2019 роках місто над Бугом здобуло перше місце в Рейтингу прозорості інвестиційного сектору.

Протидія корупційним за-грозам — один із показників аудиту, проведеного торік у департаментах міськради відповідно до міжнародної системи стандарту якості.

До речі, з 1 липня нинішнього року в міськраді створено новий відділ з антикорупційної діяльності. Його робота стане ще одним кроком у питанні мінімізації проявів корупції на території Вінницької ОТГ.

Вінниця.