«З метою перевірки стану забезпечення обороноздатності України на південних рубежах, ознайомлення з умовами служби військовослужбовців, станом облаштування і роботи КПВВ та низки інших питань», — так окреслив порядок денний цієї наради секретар профільного комітету Роман Костенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

За його словами, парламентарії, перебуваючи у Мелітополі Запорізької області, заслухали доповідь начальника штабу оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майора Олега Мікаца щодо рівня загроз та стану підготовки наших сил і засобів на ввіреному йому напрямку.

«Усі загрози, включно з проведенням Росією військових навчань «Кавказ-2020» поблизу наших кордонів, командуванням враховано, проводяться штатні заходи з мінімізації ризиків, істотної небезпеки на сьогодні не спостерігається», — повідомив Роман Костенко у своєму дописі.

За його інформацією, члени парламентського комітету відвідали КПВВ «Чонгар» та «Колончак» на лінії адміністративного кордону з тимчасово окупованою АР Крим. Ознайомилися з обстановкою на адмінкордоні, з умовами служби прикордонників, митників та інших службовців, які забезпечують функціонування КПВВ, а також з рівнем їхнього технічного забезпечення.

Також побували на КПВВ «Чаплинка», на якому нині тривають роботи і необхідне дооснащення пункту технічними засобами.

Народні обранці оглянули позиції ЗСУ, поспілкувалися з бійцями, оглянули сучасне військове містечко, розгорнуте для забезпечення військових, які несуть службу на ротаційній основі.
«Також провели зустрічі з очільником Херсонської ОДА Юрієм Гусєвим, представниками місцевого самоврядування та громадськості. Було озвучено багато гострих питань регіону, на які плануємо реагувати в рамках комітетської роботи і спільно з представниками виконавчої влади», — поінформував секретар Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки.

Вл. інф.