Юрій Корявченков розповів, що з початком пандемії COVID-19 народні депутати власними силами та із залученням бізнесу закупили лікарням міста апарати ШВЛ і тести. А державну субвенцію у розмірі 30 мільйонів гривень спрямували на оснащення медичних закладів Кривого Рогу сучасним обладнанням. Підсумовуючи здобутки, парламентарій зазначив, що до кінця року місто також отримає 12 автомобілів швидкої допомоги.

Володимир Захарченко повідомив про роботу в Комітеті з питань правоохоронної діяльності і наголосив на боротьбі з наркоманією — явищем, яке є особливо болючим для Кривого Рогу.

«Я ініціював розслідування незаконного будівництва в парку «Шахтарський», де ділки намагалися встановити собі черговий генделик, при цьому незаконно вирубуючи дерева. Будівництво припинено», — продовжив Володимир Захарченко.

Олена Криворучкіна розповіла про напрацювання в сфері екології. Вона повідомила, що придбані датчики вимірювання чистоти повітря найближчими днями будуть у Кривому Розі. Сервери, куди передаватимуть дані з датчиків, будуть у Польщі, що зменшить ризик втручання в їхню роботу. Триває робота з переробки відвалів і встановлення відкритої системи онлайн-моніторингу.

«Я пишаюся тим, що стала співініціатором тих законопроектів, які реально змінюють підхід до розв’язання екологічних проблем. Як приклад — законопроект про управління відходами. Україна потопає у мільярдах тонн муніципальних і промислових відходів. Особливо для Кривбасу промислові відходи — критично важлива тема», — зазначила Олена Криворучкіна.

Вона додала, що було посилено екологічний контроль держави і збільшено штрафи за порушення екологічного законодавства. Схвальні відгуки, як повідомляє прес-служба «Слуги народу», отримали і законодавчі ініціативи щодо гуманного поводження з тваринами, запобігання пожежам та інвентаризації лісів.

Фото зі сторінки «Слуги народу» в Фейсбуці.