Таким був автомобіль «Укрпошти» одразу після того, як його підірвали розбійники.

Останні 7 липня поблизу села Тишки Лубенського району скоїли зухвалий розбійний напад на автомобіль «Укрпошти», яким перевозили кошти переважно для пенсійних виплат, і забрали звідти понад 2 мільйони 750 тисяч гривень, а також табельну зброю.

Зроблено це було у воістину бузувірський спосіб. За попередньою інформацією, зловмисники для нейтралізації тих, хто перевозив і охороняв згадані кошти, дистанційно підірвали саморобний радіокерований вибуховий пристрій, який заздалегідь установили просто в кабіні «ГАЗелі» поштовиків.

Тож після вибуху водія-охоронця в тяжкому стані доправили до реанімаційного відділення лікарні в Лубнах. Згодом він прийшов до тями, та лікарі змушені були видалити йому око. Після того як стан чоловіка стабілізувався, його перевели з реанімаційного до хірургічного відділення. Там перебуває й жінка-експедитор, яка сиділа поруч із водієм і також дістала осколкові поранення та контузію.

На щастя, під час скоєння злочину тією загалом малолюдною дорогою випадково проїздив автомобіль із відеореєстратором, яким було зафіксовано іншу автівку «ВАЗ» із певними особливими прикметами. Остання стояла на узбіччі дороги, а біля неї метушилися вірогідні виконавці розбійного нападу. То була вагома зачіпка для їхнього пошуку...

Чотирьох зловмисників правоохоронці затримали у Києві та Лубенському районі. Троє з них стали виконавцями зухвалого пограбунку, ще один їм допомагав. Усі вони — мешканці Полтавщини. Наймолодшому виповнилося 29 років, найстаршому — 52. При цьому один працював безпосередньо в «Укрпошті», решта були безробітними. За інформацією з неофіційних джерел, вибухівку в кабіні автомобіля поштовиків заклав напарник водія-охоронця...

Водночас, як повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, одного з підозрюваних — також працівника «Укрпошти» — правоохоронці ще розшукують. Саме того, котрий став навідником і підбурювачем.

Не менш важливо й те, що працівники поліції та прокуратури вже відшукали левову частку коштів, прихоплених із собою зловмисниками під час пограбування, а також табельну зброю водія-охоронця та інші важливі речові докази.

За інформацією прес-служби поліції, на дачі одного із затриманих правоохоронці виявили понад 2 мільйони гривень і пістолет поштовиків. Ще 250 тисяч гривень віддав родич підозрюваного. Знайдено й автомобіль, яким пересувалися підозрювані.

Затриманим фігурантам інкримінують груповий розбійний напад і такий само замах на вбивство з корисливих мотивів, а також привласнення вогнепальної зброї. Тож ідеться одразу про три статті Кримінального кодексу, найвагоміша з яких передбачає максимально можливий термін ув’язнення чи навіть довічне позбавлення волі.

В Октябрському районному суді Полтави вже обрали запобіжні заходи для чотирьох підозрюваних. За наполяганнями правоохоронців такими заходами для них служителі Феміди визначили тримання під вартою протягом 60 діб без права внесення застави. Слідчі дії, які координує прокурор області Ярослав Голинський, тривають.

Фото з сайту Головного управління Нацполіції в області.